Dirigent

Sander Teepen

Sander Teepen is geboren in Deurne op 12 april 1981. Begon op 8-jarige leeftijd met hobo spelen bij de Koninklijke harmonie Deurne, bij docent Ans Bouwman. Na het voltooien van zijn VWO en een jaar vooropleiding te hebben genoten, ging hij naar het Brabants (Fontys) conservatorium. Daar studeerde hij bachelor hobo en directie. Hobo bij Herman Vincken (solohoboïst HBO) en directie bij Jan Cober en Hardy Mertens. Beide opleidingen voltooide hij met als eindcijfer een 9. Daarna studeerde hij nog de masteropleiding voor Hobo, ook bij Herman Vincken. Hierbij volgde hij extra lessen bij Alexei Ogrintchouk (solohoboïst KCO), Hans Wolters (solohoboïst RFO), Ernest Rombouts. Zijn masteropleiding voltooide hij met als eindcijfer een 9,5.
Als hoboist speelt Sander Teepen in diverse ensembles en wordt hij regelmatig gevraagd om te remplaceren bij onder meer philarmonie zuidnederland en het Residentie Orkest.

Hij volgde privé directielessen bij Jan Stulen en directie-masterclasses bij; Otto Tausk (2010), Ilona Mesko (2012/2013), Jorma Panula (2013), Neeme Jarvi, Paavo Jarvi, Leonid Grin (2015).

In 2005 werd Sander genomineerd voor de Jacques de Leeuw jong toptalent award, waar hij een tweede prijs haalde.
In 2010 won Sander de auditie om deel te nemen aan de masterclass met Holland Symfonia, gegeven door Otto Tausk.
In 2012 won Sander de eerste prijs bij de dirigentenwedstrijd met het MAV symfonie orkest te Boedapest gegeven door professor Mesko. In 2013 won hij bij dezelfde wedstrijd de tweede prijs.
In 2012 dirigeerde hij op het slotconcert de 3de symfonie van Brahms, in 2013 de Mephisto-wals van Liszt.
In 2013 won Sander de Jury’s special prize bij de Blue Danube opera conducting competition. Hier dirigeerde hij op het slotconcert de 3de acte van Puccini’s La Boheme.
In 2014 won Sander een ‘Honorable mention by the jury’ en de ‘George Enescu philharmonic orchestra prize’ bij de ‘International Conducting Competition Jeunesses Musicales Bucharest.’
In 2015 won hij de tweede prijs bij de ‘Blue Danube opera conducting competition 2015′ Tijdens het slotconcert dirigeerde hij de eerste acte van Puccini’s Tosca.

Als vaste dirigent is hij verbonden aan:
Kamerorkest Alveare, uit Veghel. Verder verzorgt hij veel gastdirecties, zoals bij: het orkest van de Koninklijke Luchtmacht, Ludwig (nieuw ensemble met musici uit het Radio Filharmonisch Orkest en de Radio Kamer Filharmonie), Kamerphilharmonie der Aa te Groningen, Symfonieorkest Eindhoven, Continuo Rotterdam, Studentenorkest Mira uit Groningen, Nieuw Klassiek Collectief en op diverse conservatoria.

​Zie ook: http://www.sanderteepen.nl/​